maandag 27 december 2010

Laatste week

De tijd vliegt !
De westcoast was geweldig, naast het mooiste strand hebben we nu ook de mooiste bossen gezien.
Na Opononi zijn we wat meer de oerbossen ingedoken in de buurt van Katui, waar we op een luxe camping aan een prachtig riviertje een mooi plekje hadden. Vera maakte daar weer vele vriendjes. Niet alleen voor Esther en mij is deze vakantie indrukwekkend, Vera maakt grote sprongen in haar ontwikkeling.
In de oerbossen met de grote Kauri's zie je veel varensoorten die van die typische NieuwZeelandse kromme puntjes hebben.

Op onze reis terug naar de Oostkust zijn we nogmaals naar Opononi gegaan aan de Tasmanian Harbour vanwege onze goede ervaring (Familie Orka's) daar. Ook was daar een monument ter ere van een dolfijn Opo genoemd, die een jaar lang telkens terugkeerde om met kinderen op haar rug te zemmen...
Magisch plaatsje!
We hadden met kerst afgesproken met de Blauwe Pinquin bij een prachtig baaitje met een kleine prive camping. Toen we daar aankwamen zagen we gelijk al weer dat het geluk met ons was, want het was zo'n verborgen pareltje van Nieuw Zeeland... Aan het strandje, onder de mooiste bomen (ook grote palmen) met uitzicht op de Blauwe Pinquin! (Vlakbij een kaap (cape Brett) van de Bay of Islands). Waarop ook de ouders van Annemiek op bezoek waren.
De plek was eigenlijk een oud schoolterreintje, waar de eigenaresse vroeger nog op school zat. Haar Oma is 1 van de 7 eigenaren van het hele gebied dat in een trust zat met een nooit verkopen clausule. Zij noemde haar eigen plekkie ook terrecht weer 'my paradise'.
Het weer was inmiddels wederom iets aan de te hete kant en moesten we nog steeds oppassen met onze winterhuidjes.
Oververbranden gesproken... Nu was het ook eindelijk tijd voor het lekker fikken, dat bij onze vorige meeting uitbleef door het iets natte weer !
Ben had een mooi  baaitje gevonden. Het water was heerlijk om in te zwemmen, met de dinghy langs de rotsten deze ruige natuur verkennen...
En hout genoeg om te fikken ! Ruud heeft nog een mooi kerstverhaal voorgelezen en wij hadden een echte boom met slingers in het zand rechtop gezet, die natuurlijk aan het eind ook op het vuur ging.
Beregezellig hebben we met volle teug van al het moois en de gezelligheid genoten !
Kerst in de zomer?


Wij sliepen dus in het campertje en er kwamen steeds meer lokalen naast ons op dat leuke plekje.. mauori families met weer veel vriendjes voor Vera. We waren de enige niet Nieuw Zeelanders en ze vroegen ons vaak hoe wij dit plekje hadden gevonden.. toeval.
Na drie dagen werd het tijd naar "the farm" te gaan, waar we met Hetty hadden afgesproken en spraken we met Ben en Annemiek af Oud en Nieuw in Auckland te vieren. The Farm is een boerderij, een back packers place, waar we koeien gaan melken en paardrijden.
Het schaatsen en en een dik pak sneeuw begint zo langzamerhand een beetje tot ons door te dringen want 1 januari 21:55h vertrek is al in zicht. Voorlopig nog een weekje Nieuw Zeeland !
Yahoo !!!
In de Oke Bay met Blauwe Pinquin op de achtergrond

Geen opmerkingen: